Monday, September 8, 2008

Never turn back while walking by the road...

Hei igjen!
Naa foeler jeg at jeg har mye aa skrive hjem om altsaa! Starter med torsdag forrige uke, da vi dro til sjimpansekonservatet paa Ngamba Island i viktoriasjoen. Var stas og hoere om arbeidet deres med aa redde sjimpanser som har blitt foreldreloese eller forsoekt solgt ulovlig. Forferdelige greier, men de som kommer til denne flotte oeya har det i alle fall veldig bra!! Haha, det var en av sjimpansene som ikke likte oss noe videre, saa tok likegodt rennafart og kasta dritten sin paa oss. Ble heldigvis ikke truffet, men noen av de andre i klassen fikk seg noen flekker her og der! Gikk derfra ganske fort, og fikk se da alle kom fra skogen for aa faa middagen sin. De er saa utrolig like oss mennesker. Vi har ca 98% lik DNA, og det merkes. Da vi kom av baaten i Entebbe ble vi moett av noen herlige apekatter som spiste noetter av handa mi,og DET var stas det!!
Loerdag morgen sto jeg opp kl 0430 for aa reise til Murchison Falls nasjonalpark. Afrikatiden er fortsatt intakt og vi sto opp saa tidlig, bare for aa vente paa bussen vaar i en time...zzz... men det var verdt det!!! Hadde en morsom tur for aa komme oss dit. Da vi hadde rundet en sving og saa utover baaare jungel, fikk vi beskjed om aa lukke vinduene for ssesse fluer*vet ikke hvadet heter paa norsk*, noen meter etter punkterte vi, og alle maatte ut av bussn. Da var de liksom ikkke saa farlige lenger likevel. Tidligere ga de en slags sovesykdom, men er visst ikke farlige lenger. Er foroevrig det som er grunnlaget for nasjonal parken ogsaa, tidlig paa 1900 ble omraadet forlatt grunnet denne flua, og da i 1952 ingen ville flytte tilbake, lagde de det om til np.
Vi bodde paa en studentkamp langs elva som skiller parken i to, 300m fra 5* hotell, men vi maatte skjoere buss dit for aa spise middag og frokost *,m,mmmmmmm en historie for seg selv* grunnet at vi kunne risikere aa moete paa boeffler, flodhest og lignende. Ah, for enopplevelse!!! Kjoerte langt uti parken og fikk se giraffer, elefanter og boeffler samt masse til. Men det raeste var da vi fant loever under et tre, var ca 5 m i fra de!!!! Luuuuuuuuuugnt!!!
Dagen etter var det baat paa nilen og se hippo og crocs, pluss pluss!
Tida renner ut her. men maa bare skrive om pedikyren kaja og jeg fikk utenfor hostellet, i en groeftekant i royken fra et baal, av to menn, for 5 kroner!!! Haha, og sef kom det masse folk fra klassen hjem akkurat da og fikk se oss!
Saa naa har jeg flotte rosa totter med litt hvitt paa.hahah

1 comment:

Tina Marie said...

Haha, jeg har fremdeles ikke undersøkt hva manikyr/pedikyr koster her i Slovakia, men jeg tipper dine 5 kroner slår prisen her lett ^^